1. Home>
  2. Blogok>

HR & bérszámfejtés kiszervezése

Ha nincs elég ideje és erőforrása stratégiai HR-projektek létrehozására, akkor néhány unalmasabb HR-feladat kiszervezése jó megoldás lehet, hogy nagyobb teret nyerjen. Ez azonban nagy döntés. Az ezen az oldalon található információknak elegendő betekintést kell nyújtaniuk ahhoz, hogy megtudja, milyen hatással és előnyökkel járna az Ön számára a kiszervezés.

Top 10 Vorteile SD Worx Payroll
Tartalomtípusok
Nainen nojaa käteensä ja hymyilee
BLOG

Útmutató a nemzetközi bérszámfejtés kiszervezéséhez

A kiszervezés ma már általános fogalom az üzleti világban. Bár a legtöbb ember nagyjából tudja, hogy mit jelent a kiszervezés, még mindig sok bizonytalanság van akörül, hogy pontosan mit jelent a bérszámfejtés kiszervezése, és hogy ez hogyan működik nemzetközi szinten.

2024. 02. 26.
PR_8.2.24_1200x800
BLOG

A bérszámfejtés kiszervezése: 4 tipp arra, hogy mely feladatokat szervezze ki

Ellentétben azzal, amit egyesek gondolnak, a bérszámfejtés kiszervezése nem egy „mindent vagy semmit” megoldás. Ön dönti el, hogy mely feladatokat bízza inkább harmadik félre, és melyikeket tartja házon belül. Ezért minden kiszervezési projekt a hatókör meghatározásával kezdődik. Hogy segítsünk ebben a gyakorlatban, összeszedtünk néhány profi tippet.

2024. 02. 26.
group-people-office
BLOG

Belső bérszámfejtés versus menedzselt szolgáltatás

Ennek a cikknek az a célja, hogy árnyalt képet adjon a bérszámfejtő szoftverekről és a bérszámfejtő szolgáltatásokról. Az EU-ban a bérszámfejtési szoftverek és szolgáltatások piacai egymás mellett léteznek, és ez a közeljövőben sem fog változni. 
A legfontosabb különbség abban rejlik, hogy a csak szoftveres szolgáltatás megköveteli az ügyféltől, hogy fenntartsa a bérszámfejtési szakértelmet és erőforrásokat. Míg a menedzselt szolgáltatásnál a kockázat és az elszámoltathatóság a szolgáltatót (pl. SD Worx) terheli a feldolgozás, a megfelelőség, a szolgáltatási szintek és a skálázhatóság tekintetében.

 

2024. 02. 23.
Blog_13224_1200x800.jpg
BLOG

A bérszámfejtés kiszervezése a SaaS-től a BPO-ig

Gyakori félreértés, hogy a kiszervezés azt jelenti: a bérszámfejtést teljes egészében rábízzuk egy külső partnerre. Igaz, hogy vannak olyan modellek, amelyek közel állnak ehhez, mint például az üzleti folyamatok kiszervezése (BPO), de a bérszámfejtés kiszervezésének számos formája létezik. Ez az áttekintés segít kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő opciót.

2024. 02. 23.
working lady smiling
BLOG

5 gyakori bérszámfejtési hiba (és ezek megelőzése)

Már a kis bérszámfejtési hibák is komoly következményekkel járhatnak, a jogi büntetésektől a munkavállalói bizalom elvesztéséig. A vállalatok Európa-szerte különböző módon kezelik a bérszámfejtést. Néhányan a saját rendszereikre, technológiáikra és ismereteikre támaszkodnak. Mások előnyben részesítik a bérszámfejtési folyamat részleges vagy teljes kiszervezését. Bár a megközelítések hatékonysága különbözhet attól függően, hogy az Ön vállalata melyik országban működik, a leggyakoribb hibák gyakran hasonlóak. Íme az 5 leggyakoribb bérszámfejtési hiba és javaslat arra, hogyan kerülhetők el.

2024. 02. 23.
  • Previous
  • 1
  • Next