1. Home>
Nainen nojaa käteensä ja hymyilee
BLOG

Útmutató a nemzetközi bérszámfejtés kiszervezéséhez

A kiszervezés ma már általános fogalom az üzleti világban. Bár a legtöbb ember nagyjából tudja, hogy mit jelent a kiszervezés, még mindig sok bizonytalanság van akörül, hogy pontosan mit jelent a bérszámfejtés kiszervezése, és hogy ez hogyan működik nemzetközi szinten.

2024. 02. 26.
PR_8.2.24_1200x800
BLOG

A bérszámfejtés kiszervezése: 4 tipp arra, hogy mely feladatokat szervezze ki

Ellentétben azzal, amit egyesek gondolnak, a bérszámfejtés kiszervezése nem egy „mindent vagy semmit” megoldás. Ön dönti el, hogy mely feladatokat bízza inkább harmadik félre, és melyikeket tartja házon belül. Ezért minden kiszervezési projekt a hatókör meghatározásával kezdődik. Hogy segítsünk ebben a gyakorlatban, összeszedtünk néhány profi tippet.

2024. 02. 26.
HR Laptop
BLOG

Több országra kiterjedő bérszámfejtési partnerek: mire (nem) számíthat?

Európában a bérszámfejtés hírhedten összetetté vált, ami szinte lehetetlenné teszi a nemzetközi munkaerő számára a hibátlan, több országra kiterjedő bérszámfejtést. A kiszervezési partnerek egymással versengve igyekeznek gondoskodni arról, hogy emiatt Önnek ne kelljen aggódnia. De honnan tudja, melyik szolgáltató illik Önhöz leginkább? Vessen egy pillantást erre a három szempontra, és döntse el saját maga.

2024. 02. 23.
group-people-office
BLOG

Belső bérszámfejtés versus menedzselt szolgáltatás

Ennek a cikknek az a célja, hogy árnyalt képet adjon a bérszámfejtő szoftverekről és a bérszámfejtő szolgáltatásokról. Az EU-ban a bérszámfejtési szoftverek és szolgáltatások piacai egymás mellett léteznek, és ez a közeljövőben sem fog változni. 
A legfontosabb különbség abban rejlik, hogy a csak szoftveres szolgáltatás megköveteli az ügyféltől, hogy fenntartsa a bérszámfejtési szakértelmet és erőforrásokat. Míg a menedzselt szolgáltatásnál a kockázat és az elszámoltathatóság a szolgáltatót (pl. SD Worx) terheli a feldolgozás, a megfelelőség, a szolgáltatási szintek és a skálázhatóság tekintetében.

 

2024. 02. 23.
Blog_13224_1200x800.jpg
BLOG

A bérszámfejtés kiszervezése a SaaS-től a BPO-ig

Gyakori félreértés, hogy a kiszervezés azt jelenti: a bérszámfejtést teljes egészében rábízzuk egy külső partnerre. Igaz, hogy vannak olyan modellek, amelyek közel állnak ehhez, mint például az üzleti folyamatok kiszervezése (BPO), de a bérszámfejtés kiszervezésének számos formája létezik. Ez az áttekintés segít kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő opciót.

2024. 02. 23.
working lady smiling
BLOG

5 gyakori bérszámfejtési hiba (és ezek megelőzése)

Már a kis bérszámfejtési hibák is komoly következményekkel járhatnak, a jogi büntetésektől a munkavállalói bizalom elvesztéséig. A vállalatok Európa-szerte különböző módon kezelik a bérszámfejtést. Néhányan a saját rendszereikre, technológiáikra és ismereteikre támaszkodnak. Mások előnyben részesítik a bérszámfejtési folyamat részleges vagy teljes kiszervezését. Bár a megközelítések hatékonysága különbözhet attól függően, hogy az Ön vállalata melyik országban működik, a leggyakoribb hibák gyakran hasonlóak. Íme az 5 leggyakoribb bérszámfejtési hiba és javaslat arra, hogyan kerülhetők el.

2024. 02. 23.
  • Previous
  • 1
  • Next